Kurbani za 1444H.G./ 2023. godinu

Kao i svake godine do sada, i ove godine naše džematlije će biti u mogućnosti da izvrše uplatu za kurbane. Sve uplate će biti prosljeđene rijasetu islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Rijaset IZ u BiH i ove godine u fokus stavlja povratnička mjesta u Gornjem i Srednjem Podrinju, Istočnoj  Hercegovini, Zapadnoj Bosni i Zapadnoj Hercegovini gdje će se kod povratnika otkupiti kurbani, žrtvovati  i podijeliti u povratničkim mjestima. 

Kurbansko meso koje se dobije izvršenjem propisa kurbana već duži niz godina se usmjerava u humanitarne svrhe, za potrebe povratnika, siromašnih, ugroženih, zavodima za nezbrinutu djecu i djecu sa potrebama, licima u kolektivnim centrima, socijalnim ustanovama, bolnicama, studentskim domovima,  medresama i fakultetima Islamske zajednice u BiH. 

Cijena kurbana za područje Sjedinjenih Američkih Država odlukom Rijaseta za ovu godinu je $255.00. Krajnji datum za prijave kurbana je 28. juni 2023. godine

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) kao jedno od muftijstava Islamske zajednice u BiH, na području Sjeverne Amerike prima samo uplate za klanje kurbana u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u BiH. 

Uplate se mogu izvršiti na sledećem linku:

Kurbani 2023

$255.00

Izvrši Uplatu

Na sljedećem linku možete pogledati nekoliko detalja vezanih za akciju kurbana:  https://youtu.be/GRM0IxLxCXI 

Molimo Allaha Džellešanuhu da sve one koji redovno vrše ovu vjersku dužnost pomogne i da nam naše kurbane, kao i sve naše druge hajirli poslove ukabuli. Amin! 

Dnevni namazi

Svih pet dnevnih namaza se mogu obaviti u džamiji u džematu. Ove godine posjeta na dnevnim namazima je bila nešto bolja naspram prethodne godine.