Održana džematska skupština, izabran novi džematski odbor

Shoreline, WA – U subotu, 10. decembra 2022. godine održana je džematska skupština u našem džematu, te izabran novi džematski odbor.

Skupštini su prisustvovala 53 člana džemata koji su ovom prilikom uzeli učešće u važnim diskusijama i odlukama vezanim za naš džemat.

Nakon izvještaja koji su podnijeli predsjednik Nihad Đozić, blagajnica Elvira Vojniković, imam Alija-ef. Kurtanović, te predsjednica omladinskog udruženja Lejla Suljević, prešlo se na glasanje i biranje novog džematskog odbora.

Tom prilikom u odbor su izabrani: Admir Kelemiš, Amar Šeta, Muamer Hodžić, Lejla Suljević, Admira Sejfić, Dženan Porča, Omer Hodžić, i Amina Saračević. Skupština je zadužila novi odbor da održe prvi sastanak odbora te tom prilikom izaberu predsjednika, potpredsjednika, blagajnika i sektetara džemata, što su oni odmah učinili nakon skupštine te izbrali Admira Kelemiša za predsjednika, Amara Šetu za potpredsjednika, Muamer Hodžića za blagajnika, te Admiru Sejfić za sekretaricu džemata.

Novi odbor treba u što kraćem roku napraviti sjednicu na kojoj će se izvršiti primopredaja između starog i novog odbora, te dogovoriti budući rad i koordinacija radova koje je započeo stari odbor a nastaviće novi.

Novom odboru i našem džematu želimo uspješan rad, a zahvaljujemo se dosadašnjim članovima koji su služili u odobru uz dovu Allahu dž.š. da svima da dobro zdravlje i dug vijek i da dugo svi služimo našoj zajednici.

Ovom prilikom želimo još napomenuti da je 10. decembra 2000. godine održana i prva, tj. osnivačka skupština našeg džemata u mesdžidu Dar Alarqam u Lynnwoodu. Allah mubarek!

Dnevni namazi

Svih pet dnevnih namaza se mogu obaviti u džamiji u džematu. Ove godine posjeta na dnevnim namazima je bila nešto bolja naspram prethodne godine.