Prva džuma Nazifa-ef. Prentića u našem džematu

Shoreline, WA – U petak, 30. juna 2023. godine Nazif-ef. Prentić, naš novi imam, je predvodio džumu i održao hutbu u našem džematu. Ovom prilikom, Nazif-ef. se ukratko predstavio prisutnim džematlijama, a nakon džume džematlije su imali priliku popričati i družiti se sa našim novim imamom.

Nazif. ef. Prentić, rođen. je 1995. godine u Travniku gdje je završio i osnovnu školu. Školovanje nastavlja na “Elči-Ibrahimovoj” Meredresi u Travniku koju završava 2014. godine. Na fakultetu islamskih nauka u Sarajevu diplomirao je 2018. godine. Od 2018. godine radio je kao imam, hatib i mualim u Lukačkoj džamiji u Travniku. Tokom svog angažmana u džamiji uspostavio je redovnu mektepsku nastavu i druženja i programe za omladinu, a učestvovao je i u drugim aktivnostima važnim za taj džemat.

U toku mjeseca ramazana 2016. godine, Nazif-ef. je boravio kao teravaih namaz u našem džematu, tj. predvodio je teravih namaze u Tukwili. Nazif-ef. je u naš džemat stigao jučer, 29. juna 2023. godine iz Bosne i Hercegovine i ovom prilikom mu želimo srdačnu dobrodošlicu.

Sve džematlije imaće priliku upoznati i družiti se sa Nazif-ef. na našem teferiču, koji će se održati sutra, 1. jula 2023. godine u Lake Sammamish State Parku.

Dnevni namazi

Svih pet dnevnih namaza se mogu obaviti u džamiji u džematu. Ove godine posjeta na dnevnim namazima je bila nešto bolja naspram prethodne godine.