Svečano obilježen dan nezavisnosti

Još od davne 1992 god. 1. Mart se obilježava kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovaj datum dobiva još vise na značaju kada živite daleko od svoje domovine.

Odbor Islamske Zajednice zajedno sa svojim džematlijama je i ove godine obilježio ovaj historijski momenat sa svečanom manifestacijom.

Slavili smo našu domovinu Bosnu i Hercegovinu bas onako kako to i priliči.

Zajedno sa našim gostima njegovom ekselencijom, generalnim konzulom Elvirom Resićem , nasoj izvršnoj direktorici Kongresa Bosnjaka Selmom Porca, smo pazljivo razmatrali ključne korake i planove vezano za našu domovinu. Uz pomoć nasih vrijednih džematlija uživali smo u tradicionalnoj bosanskoj kuhinji i poslasticama koje su nam vrijedne bošnjačke hanume priredile. Naša djeca, i ako rođena na ovom kontinentu, priredila su divnu priredbu sa recitacijama i pjesmama. Zelimo se od srca zahvaliti svim učesnicima programa koji su ovu noć obogatili.

Poseban akcent stavljamo na organizaciju Omladinske Zajednice Sabur i Bosanske Mladosti, koji su svojom snagom i naporom omogućili da uživamo u divnom ambijentu. Zahvalni smo i našem KuD Beharu zbog čiji šarenih dimija i šarenolike igre smo se osjećali kao da smo u našoj lijepoj nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

Dnevni namazi

Svih pet dnevnih namaza se mogu obaviti u džamiji u džematu. Ove godine posjeta na dnevnim namazima je bila nešto bolja naspram prethodne godine.